Zo blijft een prent mooi


Heb je net een prachtige prent aangeschaft bij Arthuis? Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat jouw kunstwerk zo lang mogelijk mooi blijft. Geen zorgen, hier zijn vier belangrijke tips om goed voor je prent te zorgen:

Tip 1: Behandel de prent voorzichtig

Prenten zijn delicate kunstwerken, dus wees voorzichtig bij het hanteren ervan. Pak de prent altijd aan de twee zijkanten vast, zodat er geen knik in het papier kan ontstaan. Het is het beste om de hoekjes vast te houden om te voorkomen dat de rest van het werk vies wordt.

Tip 2: laat je prent zorgvuldig inlijsten

Deze tip is cruciaal om je prent in optimale staat te houden: laat het werk professioneel inlijsten. Ga niet zelf aan de slag met goedkope lijsten, maar bezoek een gerenommeerde lijstenmaker. Deze kan de prent op de juiste manier monteren, met gebruik van de juiste materialen om beschadigingen te voorkomen. Het is misschien niet de goedkoopste optie, maar wel de beste voor de lange termijn.

Tip 3: Vermijd zonlicht en vocht

Als je van plan bent om je prent aan de muur te hangen, kies dan een plek uit de zon en vermijd vochtige ruimtes. Zo voorkom je verkleuring en bruine vlekken op het werk. Hang je nieuwe prent dus op een droge en schaduwrijke plek in huis!

Tip 4: Kies je passe-partout zorgvuldig

Let goed op bij het kiezen van een passe-partout: zorg ervoor dat deze zuurvrij is. Zuur kan namelijk gele vlekken op het werk veroorzaken. En knip alsjeblieft niet in het vel om het in een kleiner kader te laten passen - daar wordt de prent niet mooier van!