Galerie vs. online


Vind jij het lastig om zomaar een galerie binnen te lopen en informatie te krijgen over de kunstwerken? Je bent niet de enige die zich hier ongemakkelijk bij voelt. Traditionele galerieën hebben vaak een beperkte selectie aan kunstwerken zonder duidelijke prijsaanduidingen of informatie over de kunstenaar. Gelukkig heeft de opkomst van online galerieën de afgelopen jaren voor een enorme verandering gezorgd in de kunstwereld.

Een veelvoorkomende hindernis bij een galeriebezoek is de onduidelijkheid over prijzen. Uit onderzoek van de Universiteit Utrecht blijkt dat maar liefst 72% van de jongvolwassenen tussen 18 en 35 jaar oud het als hoogdrempelig ervaart om te vragen naar de prijs van een kunstwerk. Een groot voordeel van online kunst kopen is de transparantie: bij elk werk wordt de prijs weergegeven, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Naast de duidelijkheid over prijzen zijn er nog meer redenen om kunst online aan te schaffen. Je hebt namelijk alle tijd en ruimte om rustig na te denken over je aankoop zonder de druk van een verkoper. Bovendien is het online aanbod van kunst veel groter, waardoor je sneller nieuwe kunstwerken kunt ontdekken.